Sponsoring inom rallycross

Viktigt med sponsorer

För dig som är ny inom rallycross eller annan sport över huvud taget inse att det kan vara mycket svårt att få sponsorer som stödjer dig i din sport. Alla kan inte få sponsorer som Zlaten som har sponsor kontrakt med spelsajten Bethard och Samsung.

https://casinodjungel.se/nyheter/bomben-zlatan-ny-ambassador-bethard/

Det gäller att hitta ett företag som är villig att satsa pengar för att du som förare ska kunna fortsätta att tävla i rallycross eller vilken sport nu det än gäller. Samtidigt som företaget får marknadsföring. Vilket gör att alla vinner på sponsring i långa loppet, i och för sig så gäller det naturligtvis att du är en duktig förare också. Att vara en skicklig förare underlättar att få tag i en sponsor.

Sponsorer inom motorsport

Inom motorsporter eller andra dyra sporter, är det väldigt vanligt att förare får ett sponsorkontrakt, eftersom de stora sponsorerna vill vara representerade inom de stora motortävlingarna. För företaget vill syna på ett eller flera sätt och några sätt är:

  • På förarens overall
  • På bilen
  • På hjälmen
  • På skyltar runt om banan

Dessa vara bara några få platser som sponsorer vill synas på. Är du ute efter ett sponsorkontrakt och på så vis kunna minska dina egna kostnader, gäller du att du själv får söka sponsorer. Till en början kan det vara att det kan vara en lokal sponsor från din hemstad som får synas på din bil. Eftersom det inte kräver några större summor från företagets håll. Det är många företag som ser fördelarna med att sponsrar på detta vis och är mer än villiga att gå in med en viss summa varje år.

Sammanfattning

Det är bra att inse att du som förare behöver sponsorer förr eller senare. Det underlättar om du är en duktig förare, när det är dags att skaffa sponsorer. Tänk att många bäckar små, blir en stor å!