Skaffa sponsorer

Bästa tipsen på hur du skaffar sponsorer

För att kunna överleva och utvecklas i rallycross eller annan sport så kommer du behöva en eller flera sponsorer som kan stödja dig och se till att du kan få allt du behöver för att bli en bättre förare. Det finns allt från mindre företag till större sponsorer. Exempel på vanliga sponsorer är casinon från sverige som Unibet och Betsson och även sportdrycktillverkare som Monster och Redbull med flera.  En gemensam fakturor är att aktiva sponsorer som stort behov att synas och gärna förknippas action och fart och fläkt som Rallycross verkligen är.

Guld värt

Att ha en/flera sponsorer och samarbetspartners är verkligen guld värt. Dels så kan du tjäna mycket pengar, men företagen få dessutom marknadsföring på ett enkelt och smidigt sätt utan att det behöver kosta skjortan.

Tips

För att underlätta ditt anskaffande av sponsorer är det några saker som du bör ha i åtanken. Du kan förbereda dig rätt mycket innan du kontaktar den tilltänkta sponsorn.

  • Skriv ner – Du bör tänka genom vad du behöver din sponsor till. Därför bör du skriva ner alla de punkterna på ett papper. För att sedan leta upp de företagen som kan matcha alla eller delvis dina punkter.
  • Vad tjänar företaget? – Det gäller för dig att berätta för företaget vad de tjänar på att de sponsrar dig. Därför bör du skriva ner hur ofta du kommer marknadsföra företaget, när du tävlar, blir intervjuar och så vidare. Ett lite extra tips är att du kan delge företaget länkar/filer som kan påvisa att du har synts på tv, i tidningar eller på annat sätt synts offentligt. Vilket ger företaget en garant på att deras företag kommer synas.
  • Personligt besök – Att uppsöka den tilltänkta sponsorn personligen, visar att du menar allvar, samtidigt som de har chansen att bedöma dig som person. Se till att ha ett förberett sponsorkontrakt, som gör att företaget kan se vad de får för de pengar företaget sponsrar med.